Back to All Events

Bart's Blues Jam #1

  • Café Cirque Polenplein 4 8800 Roeselare Belgium (map)

"Blues is not a dream,
blues is truth."
- Brownie McGhee

● Bart's Blues Jam ●

🎸Op deze allereerste Blues Jam in Café Cirque kunnen muzikanten, muziekliefhebbers, aspiranten jong en oud meespelen samen met gerenommeerde muzikanten.

🎸 De eerste noten worden ingezet door ervaren muzikanten:
Arne Demets - gitaar
Hanne Vandekerckhove - bass
Robbe Van Ael - drum

🎸 Iedereen die mee komt jammen, krijgt een gratis drankje aangeboden. Of kom gerust langs om mee te viben op deze fijne muzikale donderdagavond! De toegang is helemaal gratis!

Nog een woordje van Bart Baele:
"Voor deze eerste jam heb ik Arne Demets gevraagd om symbolisch te openen. Arne zei mij, ik breng mijn Blues-vissen mee. Daarmee bedoelde hij zoals ik had gehoopt The Blues Vision die zo een 3-tal jaar geleden in het begin de jam in De Verlichte Geest openden en waar velen nu nog over praten. Ik was bijna juist... Voor de kenners, Arne en Hanne gaan erbij zijn op 10 oktober, Bernd jammer genoeg niet maar wel met Robbe Van Ael. Deze jam is zowat een nieuwe start voor de blues jam's op donderdagavond in Roeselare. Dit moet een fijne en onvergetelijke avond worden met de vele fans en muzikanten die er hopelijk bij zullen zijn om samen te jammen in de mooie locatie van Café Cirque.

Normaal zal de blues jam in Roeselare altijd de eerste donderdag van de maand plaatsvinden en dit om de 2 maanden. De jam zal altijd mooi tussen de gekende jams in Brugge en Kortrijk plaatsvinden in Cafe Cirque op het Polenplein. Wellicht zal er iedere keer een andere band de jam openen maar men weet nooit dat er een vaste startersband ontstaat. Ideetjes of voorstellen zijn altijd welkom bij mij (bartbaele.bb@gmail.com)

Zoals alle muziekliefhebbers wellicht ook weten sluit op het einde van het jaar De Verlichte Geest na 5 mooie jaren zijn deuren. Heel spijtig natuurlijk omdat er ook regelmatig op donderdagavonden de Johnsky's blues jam plaatsvond. Het is nu al een tijdje geleden dat Jonathan Van Collie dit nog eens deed en spijtig genoeg zal er geen meer komen in DVG. Daarom ben ik blij dat Jonathan mij de fakkel van de blues jams wil doorgeven en ik neem dit met veel plezier aan. Samen met Jeroen en Griet van Café Cirque en de vele muzikanten en aanwezigen maken we er terug een mooie, geestige, en onverwachte muzikale avond van, net zoals het op Bart's Jazz Jam ook al het geval was. Zoals boven aangekondigd vindt de eerste plaats op donderdag 10 oktober 2019. Iedereen welkom met of zonder instrument. P/A en versterking zijn aanwezig, met dank aan Piet. Ook de piano zal er staan.
Voor alle info bartbaele.bb@gmail.com of aan de toog van Café Cirque!! Tot dan.

Later Event: October 12
Oorsprong // Ancient Greece